celopera19

novinky

zákazník

Kamenná prodejna

FRbikes.cz shop
Suchovrbenské nám. 2724/7
České Budějovice, 370 06
FRbikes.cz - mapa

19.11.
2016

FRbikes víkend na Lipně 2016

O prvním říjnovém víkendu jsme důstojně ukončili bikovou sezónu na Lipně, kde jsme se celý rok realizovali stavbou trailů. V sobotu byla v plánu vydatná vyjížďka na trailech, v neděli řádění v novém Bikeparku Lipno.

 

 

 

V sobotu byla na programu vyjížďka po nejlepších trailech, které Lipensko nabízí. Dopoledne jsme se sešli na parkovišti na Lipně. Postupně se nás zde sjelo nějakejch 33 kousků jak z Jižních Čech, tak zdaleka (například krušnohorská parta). Zde ještě mnozí netušili, že nás čeká vydatnej celodeňák s parametry 52Km a 1500m převýšení, to vše v pořádným terénu.

 

Z parkingu jsme vyjeli po sjezdovce a po asfaltu na Kramolín, ochutnali kus Floutrejlu, vystoupali na Alpskou vyhlídku, dál pokračovali po hřebeni a sjeli po lesňačkách a singlech na zábavný Singletrail Frymburk (by FRbikes).

 

Hromadné foto na Martě nad Frymburkem nesmělo chybět. Díky panu Žákovi za fotku.

 

Po zdolání Singletrailu Frymburk jsme zamířili lesními cestami zpět ke Kramolínu, sjeli nový lipenský Floutrejl, vyvezli se lanovkou a pokračovali pěšinama na horu Luč.

 

Cestou nahoru jsme si chvilku zanosili kola. Odměnou byl parádní výhled a ještě lepší technicko-jezdivý trail dolů do Loučovic. Flow nám trochu kazily padlé kmeny přes cestu.

 

Výhled z Luče

 

Vedoucí výpravy Schwara na šutru.

 

V Loučovicích jsme přejeli na druhý břeh Vltavy a pohodlně po asfaltu vystoupali na protější hřeben. Zde jsme se napojili na místy houpavou, místy technickou červenou značku vedoucí až na Vyklestilku. Z Vyklestilky jsme se vrhli výtečným kamenitým trailem (pořád po červené) směr Čertova Stěna. Značku jsme pak vyměnili za modrou turistickou stezku vedoucí až do Vyšáku, která je sice placatější a kamenitější, ale pořád super zábavná. Cestou jsme potkali třeba i takovouto obří dlažební kostku.

 

Z Vyšáku už nás čekalo jen 12km šlapání do mírného kopečka kolem řeky zpět na Lipno. Zelenou turistickou stezku (a cyklotrasu) kolem Čertových proudů a Čertovy stěny lemují krásné přírodní scenérie, takže se nenudíte a cesta rychle ubíhá.

 

Znavení přijíždíme do Lipna, kde to část výpravy balí a část doplňuje kalorie a tekutiny na žranici, kterou nám připravil nejlepší lipenskej bagrista Honza Staněk.

V neděli pak probíhalo hoblování bikeparkovejch trailů z dílny FRbikes. Nový Bikepark Lipno je na druhý straně kopce. Lanovka jede nahoru deset minut, dolu jedeš čtyři minuty, žádný turisti, žádný fronty, jen spousta skoků klopenek, zábavy a flow. Počasí nám zázračně vydrželo až do třech hodin, kdy začalo pršet, ale my jsme stejně už sotva drželi řidítka.

 

 

Díky všem, co přijeli, Bikeparku Lipno, Honzovi Staňkovi za skvělý zázemí a těšíme se na viděnou na Lipně v sezóně 2017. Letos to byla na Lipně nultá sezóna nové bikové éry. Příští rok vše pofrčí naplno již od jara. Jak jste se mohli na našem víkendu přesvědčit, Lipno nenabízí jen bikepark a umělé singletraily, ale i výborné přírodní bikování. Strávit zde minimálně víkend se určitě vyplatí!

Díky za fotky: Kuba Pubal, Bikespace Tábor, Cruzo,  František Žák

nahoru
TOPlist