celopera19

novinky

zákazník

Kamenná prodejna

FRbikes.cz shop
Suchovrbenské nám. 2724/7
České Budějovice, 370 06
FRbikes.cz - mapa

11.12.
2018

SUP X-ROAD TEAM ISSUE 2019

 

X-Road = Svoboda. Svoboda výběru trasy stejně jako stylu jízdy. Rychlostní kvality modelů X-Road jasně ukazují na příslušnost ke značce Superior. Jejich široké spektrum využití však oceníte i mimozávodní trať. Modely X-Road jsou připraveny na všechno: Jízdu na asfaltu nebo šotolině, na slunci, v dešti nebo dokonce na sněhu. Volba je jen a jen na vás.

 

 

Celou minulou sezónu jsme testovali univerzální silnicogravel bike od české značky Superior a velice se nám tento koncept kola líbil. Co na to nový model 2019, který se nám nyní dostal do rukou? Na první pohled osloví decentní design, komplet výbava Ultegra a váha 8.3kg. Geometrie je spíše silniční než čistě gravelová, přičemž X - Roada můžete obléci i do pneumatik 35mm, které vám dají dostatečnou oporu i pře teréních výletech. Nelze čekat, že se dá na tomhle typu kola jezdit po trailech, ale při přejezdech šotolin a polňaček je jako doma. Vše se odvíjí hlavně na použitých pláštích. Přitom si s plášti kolem 30mm i slušne zašviháte na silnici a rozhodně nebudete zdržovat.

Hlavní změny doznala vyplatená kola komlet DT Swiss ER 1600 Spline DB 32, obutá do penumatik Schwalbe G-One Speed MicroSkin TL Easy 700x35C samozřejmě s bezdušovým systémem. Pevné osy jak vpředu tak vzadu jsou samozřejmostí. Řazení je v režii Shimano a to skvělé řady Ultegra. Novinkou této řady je gravel přehazovačka  SHIMANO ULTEGRA RX RD-RX800-GS se systémem SHADOW RD+. To znamená, že i v členitém terénu je kontakt řetezu se zadní stavbou minimální. Další parádou, kterou je X-Road osazen jsou  brzdové a řadící páky Ultegra z polymeru s uhlíkovými vlákny (CFRP), chod je velice příjemný a hydraulické brzdy stačí ovládat jedním prstem.

Kompletní popis a geometrii naleznete  zde

Cena SUP X-ROAD TEAM ISSUE 2019 - 74.990kč

 

Rám Carbon X-Road Race BF-RB03 Mid Modulus, 12x142 mm zadní osa, PressFit BB86, vnitřní vedení bovdenů, Di2 kompaktibilní

 

Zadní náboj DT Swiss ER 1600 Spline DB 32 12x142 mm je designová lahůdka.

 

 SHIMANO ULTEGRA RX RD-RX800-GS SHADOW RD+

 

Brzdové a řadící páky SHIMANO ULTEGRA BR-R8070

nahoru
TOPlist