celopera19

novinky

zákazník

Kamenná prodejna

FRbikes.cz shop
Suchovrbenské nám. 2724/7
České Budějovice, 370 06
FRbikes.cz - mapa

30.11.
-1

Úterské Tlamy Norco Slopestyle 2010

 

Tento víkend se jel již třetí ročník Norco slopestylu, pořádaného v malé obci jménem Úterý na západě Čech mezi Plzní a Karlovými Vary. Trať byla oproti ostatním ročníkům zase o něco pozměněná, na začátku tratě přibyl nový drop, z malého wallridu v horní části tratě se stala malá „vana“ a dirty ve spodní části tratě doznaly také obrovských změn.

 


Závod byl opět rozdělen na sobotní kvalifikaci a nedělní finále. Do kvalifikace nastoupilo 27 jezdců. Byl mezi nimi i Norco rider chorvat Mislav Mironovic, který se mimo jiného zúčastnil také známého slopestylu ve Whistleru. Tento adept na vítězství měl ale obrovskou smulů, když v první kvalifikační jízdě zkoušel backflip superman na dirtu, po kterém následoval nepřijemný pád. Bohužel chorvat si udělal něco s ramenem a závod pro něj zkončil. Ostatní jezdci v kvalifikaci předváděli parádní kousky a k vidění byli tailwhipy, 360, backflipy a mnoho dalšího. Do finále nakonec postoupilo 16 jezdců. Vítězem kvalifikace se stal Netro, následovaný Leaderem.


Nedělní finále se jelo za krásného počasí. Diváků stále přibývalo A před druhou hodinou vyrazil první finalista na trať. Finále se jelo na tři jízdy, z nichž se počítali dvě lepší. Triky hodně přitvrdili a diváci se rozhodně nenudili. Ovšem boj o vítězství mezi sebou svedli dva nejlepší z kvalifikace, Honza „Netro“ Netrval a Tomáš „Leader“ Zejda. Za zmínku určitě stojí Leaderův double tailwhip nebo 360 z dropu a Netrův tailwhip z dropu a backflip z totemu, který bohužel neodjel. Nakonec porota určila toto pořadí.

 


 

1.       1. Tomáš „Leader“ Zejda

2.       2. Honza „Netro“ Netrval

3.       3. Láda Klauz

4.       4. Zbyněk „Bahy“ Bahula (Budějce, FRbikes)

5.       5. Pepa Brych

6.       6. Martin „Smála“ Skála (Klatovy, FRbikes)

7.       7. Dan liška

8.       8. Adam Lorenc

 

 

 

 

 

 

 

1

 

nahoru
TOPlist